Maatregelen NIVO omtrent Corona virus

Als facilitaire dienstverlener krijgt NIVO veel vragen over het Corona-virus (COVID-19). Wij nemen de situatie zeer serieus en treffen diverse maatregelen.

Het besluit van het kabinet om scholen, kinderopvang, horeca en sportclubs tot en met 6 april te sluiten, heeft veel impact op een ieder. Ook op de medewerkers van NIVO en de continuïteit van onze dienstverlening. Deze situatie brengt onzekerheid met zich mee, die wij gezamenlijk het hoofd moeten bieden.

Onze dienstverlening kan niet worden gemist, zeker niet in deze tijd. De schoonmaak is onderdeel van de cruciale beroepen, zoals verklaard door de Rijksoverheid. Daarmee krijgen onze medewerkers de erkenning een onmisbaar onderdeel te zijn van de vitale processen. Zo kan de schoonmaak op veel plekken doorgaan, wat van groot belang is in deze tijd. En daarnaast krijgen schoonmakers toegang tot kinderopvang en, wanneer nodig, voorrang op persoonlijke beschermingsmiddelen.
NIVO heeft een stuurgroep Corona in het leven geroepen. Deze heeft dagelijks overleg om zo goed mogelijk in te kunnen blijven spelen op alle ontwikkelingen. Daarnaast communiceren wij doorlopend naar zowel onze medewerkers als naar onze relaties, om deze te blijven informeren over de maatregelen en protocollen die wij rondom het coronavirus volgen en adviseren wij welke hygiënemaatregelen een ieder zelf kan nemen.

Wij volgen hierin de richtlijnen van het RIVM en de adviezen vanuit de brancheorganisatie OSB.
NIVO heeft diverse werkinstructies opgesteld voor preventieve schoonmaak, als ook voor desinfectie na een (vermoeden van) Coronabesmetting. Onze calamiteitenteams zijn volledig uitgerust en geïnstrueerd om dit op een professionele manier uit te voeren.